Over ons

Geboren om te winnen: onze geschiedenis sinds 1977

De geschiedenis van Sparco® wordt gekenmerkt door onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Het bedrijf in Volpiano (Turijn) werd in 1977 opgericht met als doel de veiligheid van de bestuurder te verbeteren door de productie van hoogwaardige materialen en heeft zijn missie nooit verraden. Sparco heeft kleding en accessoires gemaakt voor hoogwaardige raceauto’s die het merk wereldberoemd hebben gemaakt. Vandaag de dag is Sparco aanwezig op 3 continenten met 5 vestigingen.

Sparco is actief in vrijwel alle takken van autosport. Onder andere in de Formule 1 (McLaren en Alfa Romeo), Porsche Carrera Cub Italia en GT World Challenge.

Sparco Fashion

Sinds 2013 heeft Sparco zich op de mode- en stijlmarkt begeven en samen met IDT Spa het merk SPARCO® Fashion gecreëerd: een exclusieve collectie schoeisel en accessoires voor de autosportliefhebbers, die de mogelijkheid hebben om hun dagelijkse “racestijl” te bevestigen. Sparco’s DNA werd simpelweg toegepast in de modewereld met dezelfde passie, hetzelfde design en dezelfde hoge kwaliteit. Of het nu gaat om de sportieve SP-F-lijn of de elegantere IMOLA & MONZA, de stijl van kampioenen wordt nu gedragen door fans over de hele wereld. Kwaliteit, veiligheid, technologie en een ontwerp geïnspireerd op de modellen die het meest gebruikt worden door professionele coureurs geven leven aan een merk gewijd aan de elegante en sportieve man die de bestuurder van zijn leven is.